3-Torens 2 ten onder tegen RSR Ivoren Toren 4

De eerste wedstrijd van het 2e team is geëindigd in een nederlaag. Van het vorig seizoen gedegradeerde RSR Ivoren Toren 4 werd vrij kansloos verloren met 2,5-5,5.

wp_20160927_20_10_29_proAls eerste waren de youngsters klaar. Jaysen speelde een aardige partij, maar slaan op b7 bleek fataal, ondanks dat het misschien wel goed was. Giovanni had weinig kans tegen zijn tegenstander en zo stonden we al snel met 0-2 achter.

Daarna kwam een lichtpuntje: Hans van der Burg speelde een fraaie aanvalspartij. Even leek het erop dat zijn aanval doodbloedde, nadat er veel zware stukken werden afgeruild, maar ineens werd f7 op de korrel genomen en daarmee de hele stelling van zwart. Een mooi punt! Patrick verzuchtte al snel dat hij een afruil ergens op f4 verkeerd had aangepakt. Het kostte hem de kleine kwaliteit en het initiatief was ook voor de tegenstander. Die speelde het strak uit, 1-3.

wp_20160927_20_10_09_pro

Arjen had aan bord 1 het Schots Gambiet tegen zich gekregen waar hij zich als witspeler ook vaak van bedient. Wit werd opgescheept met een geïsoleerde c-pion, maar mocht in ruil daarvoor wel een mooi schijnoffer plaatsen op f7. Arjen overschatte echter zijn kansen om de c-pion te winnen, zette daar te veel op in en liet een zwakte toe waardoor de eigen dame ineens moest gaan verdedigen. Daar kwam nog een blunder overheen en de doosjesstelling was bereikt, 1-4.

img-20160927-wa0001

Daarmee wisten we dat de nederlaag een feit zou worden, want Erik stond weliswaar gewonnen (en deed dat ook, 2-4), maar bij Jan Breugem was het al snel na zijn verlate binnenkomst duidelijk dat er weinig te winnen viel (2-5). De remise die Henk nog liet noteren was weliswaar netjes, maar enkel nog voor de statistieken.

Over 4 weken weer een kans, dan tegen SOF/DZP 3.

Reacties gesloten.