3-Torens 2 is veilig na fraaie overwinning

Ondanks dat 3-Torens 2 dit seizoen heel behoorlijk presteert was het voorafgaand aan de wedstrijd tegen Spijkenisse 4 nog allerminst zeker van klassebehoud. Er leek zich een scenario af te tekenen waarbij 3 ploegen gelijk zouden eindigen op 4 matchpunten en wij van die 3 als laatste zouden eindigen vanwege het feit dat we de minste bordpunten zouden hebben. Zo ver zouden we het niet moeten laten komen en dus zou er tenminste één matchpunt gehaald moeten worden uit de nog resterende 2 wedstrijden. Op papier was Spijkenisse dan het meest logische slachtoffer en gelukkig… het lukte!

Halverwege de avond zag het er spannend uit op alle borden. Hans K. en Arjen hadden beide dezelfde openingsopzet tegenover zich gevonden en hadden met zwart een pionnetje gegeven voor actief tegenspel. Arjen had de tegenstander aardig in de tang, maar Hans had eigenlijk gewoon een ongezonde pion achterstand. (Luxe) invaller Menno stond wat vreemd, hij had het loperpaar, maar was volledig onderontwikkeld, toch wist hij mooie dreigingen te creëren met zijn dame. Bij Jan was ik er niet gerust op, pionnetje achter, dreigen een stuk te verliezen, moeilijk. Giovanni stond ondertussen alweer mooi, hij is toch de man in vorm in ons team! Hans van der Burg voelde zich helemaal thuis in zijn eigen openingsopzet en had een mooie voorsprong in tijd opgebouwd, maar op het bord zag het er nog erg spannend uit. Cok leek rechtstreeks op remise af te stevenen, er kwam al heel snel een eindspel op het bord dat door beide partijen moeiteloos dichtgeschoven leek te kunnen worden. Erik had een wat aparte dubbelpion op de g-lijn, maar hij leek wel het initiatief te hebben.

Allereerst viel er een beslissing bij Hans vdB, zijn tegenstander zag het in tijdnood allemaal niet meer zo goed en moest de vlag strijken, 1-0. Daarna won ook Giovanni, 2-0. Menno had nog een mooi stukoffer in petto wat een pion winst leek op te leveren, maar die moest hij alweer snel teruggeven waarna tot remise werd besloten, 2,5-0,5. Er leek iets moois in de lucht te hangen. Helaas is niet elk remise-eindspel ook echt remise, want Cok verloor nog. Gelukkig werd dat alweer snel rechtgezet door Jan die een overwinning kwam melden, hij had zijn tegenstander een aantal pionnen afgesnoept en won het pionneneindspel, 3,5-1,5.

Hans Kunnen wist ondertussen zijn stelling niet te houden, hoewel omstanders nog remise-mogelijkheden zagen, 3,5-2,5. Zou het nog lukken bij de 2 andere partijen? Jawel, Erik had zijn actieve stelling weten uit te bouwen naar een gewonnen stelling, 4,5-2,5! De winst was binnen. Bleef alleen Arjen nog over, een ongelijk lopereindspel met een pion minder, dat klinkt als remise. Klopt, maar niet als je domme fouten gaat maken. Dat gebeurde, waardoor de eindstand 4,5-3,5 werd.

Het verslag van onze tegenstanders staat hier.

Reacties gesloten.