Verslag 2015

Klimophoeve is de onbetwiste kampioen van Lansingerland!

Op woensdagmiddag 11 februari 2015 kwamen 106 scholieren van maar liefst 14 verschillende basisscholen schaken op het 8e 3-Torens Schoolschaak Toernooi van Lansingerland, dat werd gehouden in CBS De Wiekslag in Bleiswijk. In teams van 4 spelers gingen zij de strijd aan op de borden en er werden 6 rondes gespeeld. Na elke ronde werd berekend hoeveel punten elk team uit hun partijen had behaald. De behaalde punten waren bepalend voor wie de tegenstander werd in de volgende ronde.

Naast de teams van de 14 basisscholen speelden er ook twee combinatieteams mee: Lansingerland 1 en team Konijn. En iedereen had er hartstikke veel zin in. Met 24 teams waren er precies 3 lokalen gevuld. En na de opening kon er mooi op tijd begonnen worden. Het was al snel spannend. Het tempo zat er goed in en elk half uur startte er een nieuwe ronde met een nieuwe indeling. Gelukkig was er ook nog tijd voor een korte pauze waarin iedereen limonade kreeg. Dat was wel nodig om even uit te blazen!

Alles verliep heel sportief. En alle vrijwilligers, moeders van meespelende kinderen, coaches van de teams en de volwassen schakers van 3-Torens zorgden ervoor dat iedereen het zoveel mogelijk naar de zin had. Zo kon mooi op tijd aan het einde van de middag de eindstand worden opgemaakt.

Eerst waren er prijzen voor de jongens en de meisjes die mooiste persoonlijke resultaten wisten te halen. Bij de jongens waren dat Jeroen Verkade, Kasper Botma, Dylan Achuthan, Luuk van den Berg en Milo Dammers. Zij haalden allemaal 5 punten uit 5 partijen of meer (als ze 6 partijen gespeeld hadden). En bij de meisjes haalden Geerke van ’t Verlaat, met 5 punten uit 6 partijen en Aiicia de Vos, met 4 punten uit 6 partijen het mooste resultaat. Zij wonnen allemaal een fraaie beker.

Bij de eindstand van de teams was het héél erg spannend. Want er stonden 3 teams met 17 bordpunten bovenaan. Daar waren twee teams bij met 9 matchpunten en één team met 10 matchpunten. Voor de tweede en de derde plaats moest nog gekeken worden naar de sterkte van de tegenstanders die de twee teams met 9 matchpunten hadden gehad. Dat noemen we weerstandspunten. En Klimophoeve 2 had 74 weerstandspunten en eindigde op de derde plaats achter De Acker 1 met 89,5 weerstandspunt. Zij kregen de bekers voor de derde en de tweede plaats.

De eerste plaats was onbetwist voor Klimophoeve 1. Zij haalden 17 bordpunten 10 matchpunten. Zij ontvingen de kampioensbeker en de wisselbeker. En omdat Klimophoeve al drie jaar achter elkaar kampioen wist te worden mogen zij de wisselbeker houden!

Tot volgende jaar allemaal!

 

 

 

Reacties gesloten.