Weer nieuwe koploper na derde avond Bakker

De derde Bakker-avond is gewonnen door de auteur van dit verslag. Daarmee nam ik ook de koppositie over van Eric. Dit betekent dat er na elke avond een nieuwe koploper is geweest. De strijd om de Bakkertrofee is ongemeen spannend dit jaar.

In de eerste ronde speelden we op 7 borden. Eric Hoogenes speelde tegen Rinus van der Linde. Beide hadden de vorige Bakkeravond 4 uit 4 gescoord en stonden hiermee dan ook bovenaan. Deze partij werd gewonnen door Eric, die hiermee steviger aan kop kwam te staan. Beide hadden overigens geen gelukkige avond en zowel Eric als Rinus kwam deze avond niet boven de 50% uit. Knappe resultaten waren in deze ronde verder de winst van Bart Zwinkels op Egbert Berghout en de overwinning van Erik Smits op Martin van Vaalen.

Langzamerhand werd het tijdens de avond nog (iets) drukker. Henk Springer en Arjen Hofman kwamen nog langs en deden een paar rondes mee. Henk moest in de 2e ronde zijn meerdere erkennen tegen Menno Hoogenes. Eric H. verloor zijn eerste partij, tegen ondergetekende, door in een stelling die al best lastig was voor wit een stuk weg te geven.

Eric’s volgende nederlaag volgde overigens de volgende ronde, ditmaal tegen Henk, die hiermee zijn persoonlijke score tegen de fam. Hoogenes weer in evenwicht bracht deze avond. Menno speelde remise, naar verluidt was hij na 1.e4 al vrij snel in de problemen geraakt tegen Theo Keijzer, maar wist nog wel te ontsnappen met remise. Zelf ontsnapte ik op miraculeuze wijze tegen Rinus. Na een volkomen verkeerd berekend stukoffer kwam ik in de problemen. Toen ik later ook nog mijn toren wist op te sluiten, stond Rinus een toren voor (tegen 2 pionnen):

In de laatste ronde wist ik en mijn naaste achtervolgers (Eric en Menno) allemaal te winnen. Arjen Hofman bracht zijn score in de Bakker op 100% (dat kan niemand hem nazeggen). Die statistiek wordt iets minder bijzonder als je weet dat hij ook maar slechts 2 partijen heeft gespeeld in de Bakker (en zijn beide tegenstanders over 200 a 300 minder elopunten beschikten). Jan Breugem wist deze ronde knap te winnen van Martin, die iets teveel op de aanval speelde. Ook Tony Tang had uitstekende winstkansen tegen Rinus, maar deze ronde was het aan Rinus om op miraculeuze wijze te ontsnappen.

De laatste Bakker-avond vindt plaats op 15 april. Het zal een spannende laatste ronde worden met nog diverse kanshebbers. Voor wie het Bakkertempo nog niet snel genoeg vindt is er ook goed nieuws: op vrijdag 26 februari wordt er een snelschaaktoernooi gespeeld met een tempo van 5 en/of 10 min. p.p.p.p. En voor degene die dat allemaal veel te snel vindt: volgende week is er ‘gewoon’ weer een ronde in de interne competitie. Ook daar wordt het spannend, met nog 2 rondes te gaan en veel kanshebbers voor promotie en/of degradatie!

Reacties gesloten.