Viertal 3-Torens wint in IJsselmonde

Het viertal van 3-Torens heeft zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. Tegen Barendrecht/IJsselmonde werd een 2,5-1,5 overwinning behaald. Doordat Moerkapelle van Ivoren Toren wist te winnen staan we nu samen met die 2 teams bovenaan in de poule. Er is dus nog alle kans om het kampioenschap binnen te halen!

Als eerste was Giovanni klaar. Hij had een moeilijke partij met zwart en kwam een pionnetje achter. Daar voor in de plaats had zijn tegenstander wel een lelijke dubbelpion. Niettemin zag de stelling van wit er beter uit en het was daarom ook verrassend dat hij zich inliet op zetherhaling en remise aanbood. Dat nam Giovanni natuurlijk graag aan.

Vervolgens Bart, onze kersverse Sinterklaaskampioen! Hij had de smaak goed te pakken en wist zijn partij te winnen. Arjen liet de partij nog even zien op de club en we schrokken wel even in het pionneneindspel, want ondanks dat Bart de hele partij fantastisch had gespeeld sloop er op het eind ineens een foutje in dat zomaar fataal had kunnen zijn. Hieronder staat de partij:

Dan Jaysen, bij hem had je de hele partij het idee dat hij een stuk aan het verliezen was. Dat was eigenlijk ook zo, zei Jaysen achteraf, maar hij sloeg hem alleen niet en zo kon ik hem houden. Toen de stelling net mooi in evenwicht leek, dacht Jaysen dat hij enorm aan het winnen was. Hij sloeg vol bravoure met zijn toren een loper van het bord, maar hij liet daarmee de dekking op een andere toren op de achterste rij los en die stond helaas in. Oeps! Afgelopen…

Zo was de tussenstand 1,5-1,5 en hing het dus alweer af van teamleider Arjen. De partij stond bol van de mogelijkheden om het af te maken, maar op de een of andere manier vond Arjen toch een methode om niet echt winnend te staan. Gelukkig wist de tegenstander zich ook geen raad met de situatie en greep hij alsnog mis, waardoor Arjen kon ontsnappen in een winnend toreneindspel. De partij staat hieronder:

Zo werd het een mooie overwinning op Barendrecht/IJsselmonde. Over 4 weken hebben ze alweer de kans om revanche te nemen, dan komen ze bij ons voor de terugwedstrijd. Een fraaie overwinning in een uitwedstrijd moest uiteraard gevierd worden met een McFlurry!

 

 

Reacties gesloten.