Viertal 3-Torens verliest in Moerkapelle

De vorige wedstrijd tegen Moerkapelle hadden we netjes gewonnen. Nu stonden we voor de return samen bovenaan, Moerkapelle had alleen een half bordpuntje meer dan wij. Bij winst zouden we al bijna… (dagdroom spat bruut uit elkaar) Het liep helaas niet zo goed af, we verloren met 3-1. We zijn weer terug in de realiteit, maar nog altijd is er de mogelijkheid om na afloop van de volgende (en laatste) ronde kampioen te zijn, dus wie weet!

Moerkapelle speelt ook met veel jonge jongens en een senior-teamleider op bord 1. Op bord 4 was verreweg de interessantste partij van de avond tussen Jaysen en Arie Ymker. Jaysen kwam al vroeg wat onder druk, verloor een pion, maar dat was meer een offer. Vervolgens ging Jaysen met zijn dame slaan op b2 (Slaan op b2… altijd gevaarlijk), maar dit keer leek het helemaal in zijn voordeel te zijn. Sterker nog, na een foute zet van de tegenstander kon hij zelfs met zijn dame mat in 1 geven. Helaas zag Jaysen het niet en ruilde hij de dames. Daarna kwam er weer een mooie situatie op het bord waarbij Jaysen 2 torens kon opgeven voor één toren van de tegenstander, maar ook zelf een pion kon promoveren. Helaas ging ook deze kans verloren en werd de stelling gelijkwaardig. Uiteindelijk maakte Jaysen nog een foutje en kon de tegenstander een mooi matnet maken.

Bord 3 was de terugwedstrijd van Bart tegen Martijn Vroegindeweij. Martijn kreeg al snel de stelling van Bart onder druk. Bart leek met een mooie aftrekaanval (Ph4!) de druk wat te verlichten, maar hij kon toch niet voorkomen dat Martijn met een pion voorsprong het eindspel in ging. Dat eindspel speelde Martijn handiger, waardoor de 2-0 een feit was.

Op bord 2 speelde Giovanni met zwart tegen een sterke tegenstander. Het bleef lange tijd bij speldenprikjes en langzaam geschuif. Op een gegeven moment kwam er een penning op de dame van Giovanni en die leidde tot een vervelende dubbelpion die uiteindelijk leidde tot pionverlies. Met een pion minder moest Gio een eindspel verdedigen met allebei nog een paard. Dat lukte helaas niet, waardoor de beslissing een feit was, 3-0.

Toen deed dus de partij op bord 1 van Arjen en Dirk Molenaar er niet meer toe. Arjen had met wit helemaal niks klaargespeeld in een Caro-Kann en de partij leek rechtstreeks op remise af te stevenen. Arjen had nog een paar pionnen naar voren gespeeld die misschien nog wat dreiging konden gaan uitoefenen op de koningsstelling, maar dat was het dan ook. Toen bood de tegenstander ineens verrassend dameruil aan, waarbij hij vrijwillig een dubbelpion kreeg, maar ook zijn toren kon activeren. De dubbelpion kwam er, maar de toren werd niet actief, waardoor Arjen voordeel kreeg. Uiteindelijk kon Arjen het afmaken met een mooie pion-breekzet op de koningsvleugel. Daardoor behoudt hij zijn 100%-score in het viertal!

Vrijdag 18 maart is de slotwedstrijd tegen RSR-Ivoren Toren!

Reacties gesloten.