Opening van de 15e De Ron de Jong Groene Hart Cup!

Het is geweldig!

In de Boekenberg in Spijkenisse is de 15e editie van De Ron de Jong Groene Hart Cup geopend! Allemaal perfect verzorgd door gastvereniging Spijkenisse. En de eerste ronde begon mooi op tijd. Dit seizoen geen verkeersinfarct en met de wegwerkzaamheden viel het reuze mee. De spoken van Halloween hadden wel veel schakers verleid tot het belagen van de buren en het ronselen van suikergoed, maar gelukkig konden genoeg invallers hun plaats achter de borden innemen. En zij konden gewoon tegen een kleine vergoeding allerlei heerlijkheden zelf uitzoeken aan de rijk gesorteerde koffiebar in speelzaal! Goed gevulde magen in een prima gevulde speelzaal. Maar liefst 32 teams namen plaats achter de borden om in 8 poules uit te maken wie deze avond zou gaan zegevieren. Dat is nog net geen nieuw record.

Een rondgang langs de borden leverde veel spannende momenten op. Het liefst zou je alle gevechten wel willen volgen…

In Poule 5 is het altijd extra spannend. Dit is de enige poule waar twee teams uit promoveren. En de beslissing viel pas in de laatste ronde. Spijkenisse 2 en Papendrecht Alblasserdam 1 stonden er goed voor, maar Dordrecht 1 kon ook op de tweede plek eindigen. Daarvoor waren dan wel 4 punten tegen Charlois Europoort 1 nodig en moest Spijkenisse 2 met grote cijfers winnen Papendrecht Alblasserdam 1. Die grote cijfers kwamen er, maar ze waren net niet groot genoeg. Zo werd Spijkenisse 2 de winnaar van poule 5 en was de tweede promotieplaats voor Papendrecht Alblasserdam 1. Gefeliciteerd! Charlois Europoort eindigde als laatste, maar binnen dit team was de Halloween koorts ook wel erg hoog en de volgende keer zullen zij zeker versterkt terugkomen.

 

IMG_0097
 IMG_0096

Moerkapelle 1 wordt hartelijk welkom geheten in De Ron de Jong Groene Hart Cup. Na een aantal jaren begon het weer te kriebelen en daardoor kon Moerkapelle 1 in Poule 4B de degens kruizen met De Pionnetjes 2, Messemaker 3 en Klim Op 7. Dat heeft Moerkapelle 1 prima gedaan met een tweede plaats als mooi begin van het seizoen. Messemaker heeft maar liefst 3 teams ingezet en het 3e wist zich keurig te handhaven door op de derde plaats te eindigen. Met zoveel teams was het spelverloop op alle borden moeilijk te volgen, maar Peter Scheeren deed zijn best om alles te zien. En Klim Op zet dit seizoen wel 7 teams in, om mee te doen in de jacht op de Cup! De kans dat je dan de Cup opnieuw kunt meenemen naar Capelle ad IJssel is dan wel heel groot, maar je moet ook een goede conditie hebben Jan om alle partijen te volgen moet je bijna een marathon loper zijn! En wat de uitslag betreft? Wel, Klim Op 7 gaat de volgende speelweek aantreden in poule 5 en De Pionnetjes werden winnaar van poule 4B. Zij gaan het volgende speelweek in poule 3 opnemen tegen nog sterkere teams. Goed gedaan!

Als geheim wapen had Klim Op in Poule 4A een meisjesteam ingezet. Dit Klim Op 6 is een team om flink rekening mee te houden want de meiden laten zich de kaas niet van het brood eten! Dat bewezen ze direct al door in de eerste ronde Overschie 1 met 3-1 te verslaan. En in de tweede ronde werd met dezelfde cijfers gewonnen van 3-Torens 3. En het werd een fraai drieluik toen in de laatste ronde ook met 3-1 werd gewonnen van De Pionier 2. Klim Op 6 promoveert naar de 3e klasse. De anderen teams knokten voor behoud van hun plek in de 4e klasse. Overschie 1 ging dat het beste af. Zij eindigden solide op de tweede plaats. 3-Torens 3 werd derde en De Pionier 2 gaat de volgende speelweek in poule 5 uitkomen.

In Poule 3B zien we teams met veel ervaring in De Ron de Jong Groene Hart Cup aantreden. De strijd om behoud van een plek in de 3e klasse was heel spannend. Zou het RSR Ivoren Toren 2 gaan lukken of juist 3-Torens 2? Aan het eind van de avond werd alles opgeteld en werd duidelijk dat RSR Ivoren Toren 2 in de derde klasse zal blijven en 3-Torens 2 gaat het een klasse lager proberen. En wie werd dan de winnaar? Wel, dat werd CSV 2, dat bijna alle partijen won. Een hele knappe prestatie! Volgende speelweek wordt het klasse 2! CSV 2 bleef zo Klim Op 5 voor en Klim Op 5 werd tweede.

 

IMG_0114
IMG_0086

In Poule 3A waren Papendrecht Alblasserdam 1, CSV 1, De Pionier 1 en Klim Op 4 ingedeeld. Zo in het begin van het seizoen is het altijd lastig om op volle snelheid uit de startblokken te komen en het fijne van De Ron de Jong Groene Hart Cup is dat je snel in een klasse komt met tegenstanders die ongeveer even sterk zijn als je zelf bent. Want elke speelweek kun je promoveren en degraderen. Papendrecht Alblasserdam 1 ondervond  sterke tegenstand en verzamelde 2 bordpunten. Daarmee belandde zij op de 4e plek. Volgende speelweek wordt het vast en zeker veel spannender in de 4e klasse. CSV 1 eindigde op de 3e plaats en in de strijd om de 1e en de 2e plek viel de beslissing in de laatste ronde. Daar behaalde Klim Op 4 3,5 punt en zo wisten zij De Pionier 1 op afstand te houden. De Pionier 1 speelt volgende speelweek in de 3e klasse en Klim Op 4 klimt een klasse omhoog. Gefeliciteerd!

De top teams van De Ron de Jong Groene Hart Cup zijn te vinden in de 1e en in de 2e klasse. Zo kunnen we in Poule 2B genieten van het optreden van  Klim Op 3, RSR Ivoren Toren 2, Messemaker 2 en Botwinnik 1. Allemaal heten we Botwinnik 1 welkom terug in deze mooie competitie. De allereerste ronde was een ronde van grote uitslagen met 4-0 voor Klim Op 3 tegen Botwinnik 1 en ook 4-0 voor RSR Ivoren Toren 2 tegen Messemaker 2. Hiermee werd direct de basis gelegd voor de eindstand in de poule. Met als kampioen RSR Ivoren Toren 2 en op de tweede plek Klim Op 3. Zo mag RSR Ivoren Toren 2 volgende speelweek in poule 1 tegen de allersterksten aantreden. Goed gedaan! En Botwinnik 1 heeft zich goed hersteld door in de laatste twee rondes nog twee maal gelijk te spelen. Daarmee hebben zij zich gehandhaafd in de 2e klasse. Dat is een goed begin van dit seizoen! Messemaker 2 gaat volgende speelweek in de 3e klasse spelen. Dat worden vast veel mooie partijen met een mooi aantal overwinningen!

In Poule 2A zien we de vlaggenschepen van 3-Torens, Nieuwerkerk a/d IJssel en gastvereniging Spijkenisse samen met Klim Op 2 in gevecht om een plek in poule 1 te winnen. We heten speciaal Nieuwerkerk 1 a/d IJssel 1 welkom dat dit seizoen al meteen tussen de topteams in poule 2 is gestart. Het spelen in de Ron de Jong Groene Hart Cup was even wennen voor Nieuwerkerk 1 a/d IJssel 1. Met 2 punten eindigden ze op de vierde plek. Volgende speelweek, in de derde klasse gaan de punten zeker komen en ook de ervaring met het spelen in dit toernooi. De andere teams konden in de laatste ronde alle drie nog op de eerste plaats eindigen. En het werd een nek aan nek race! Spijkenisse 1 moest in de wedstrijd tegen 3-Torens 1 genoegen nemen met een score van 3-1 voor 3-Torens 1. En daarmee leek 3-Torens 1 de eerste plek te gaan pakken. Maar Klim Op 2 wist nog knap 3,5 punt te scoren en daarmee met een half punt meer te eindigen als kampioen. Sterk gespeeld! Volgende speelweek wordt dat poule 1!

 

IMG_0105
  IMG_0104

En dan Poule 1. Welk team zou op de openingsavond het sterkste visitekaartje afgeven? Als je 16 jaar wordt in 2014 dan mag je niet meer meespelen dit nieuwe seizoen. Vooral voor de sterkste teams, waar vaak de oudere jeugdspelers in uitkomen  kan dit betekenen dat de speelsterkte is veranderd. En in poule 1 gaat het er altijd heftig aan toe. Want maar twee van de vier teams kunnen zich handhaven. De twee laatste teams gaan naar de tweede klasse. Terwijl de avond vorderde tekende zich een tweedeling af in poule 1 met twee teams die duidelijk meer partijen wonnen dan de andere twee teams. Met als resultaat dat Messemaker 1 en Krimpen a/d IJssel 1, die op de 3e en 4e plaats eindigden, volgende speelweek in de tweede klasse gaan spelen. De sterkste twee van de openingsavond waren De Pionnetjes 1 en Klim Op 1. Beide teams konden in de laatste ronde op de eerste plek eindigen. De Pionnetjes 1 had daarbij de beste uitgangspositie met de meeste punten tot dan toe en zij moesten tegen elkaar spelen. Maar in deze wedstrijd trok Klim Op 1 de eerste plaats overtuigend naar zich toe door met 4-0 te winnen. Dat belooft wat!

[rev_slider GHCW1]

Reacties gesloten.