Murdoch MacLean sterkste in Bakker en Snelschaaktoernooi

Bakker

Murdoch MacLean heeft dit jaar de felbegeerde Bakker-bokaal aan zijn ongetwijfeld indrukwekkende erelijst mogen toevoegen. Murdoch stond vanaf de 1e avond bovenaan, maar het werd tijdens de laatste avond op 27 maart nog erg spannend. Arno Luinenburg stond 2 rondes voor het einde exact gelijk. Uiteindelijk was het Martin van Vaalen die roet in het eten gooide voor Arno en hem in de een-na-laatste ronde terugwees met een 0. Hierdoor had Murdoch genoeg aan een half punt tegen Giovanni. Giovanni maakte het Murdoch nog knap lastig, maar uiteindelijk kon Murdoch het halve punt binnenhalen. Murdoch was hiermee de terechte kampioen, en Arno haalde de tweede plaats binnen. Daarna een groot gat naar de rest. Cok en Léon eindigden op de 3e en 4e plaats, maar kwamen beide de laatste avond niet in actie.

Snelschaaktoernooi

Voor het 3e jaar werd het snelschaaktoernooi gehouden met 5 minuten per persoon per partij, eerst in een voorrondegroep en de sterkste helft plaatst zich voor de finalegroep, terwijl de overige spelers het in de B-groep tegen elkaar opnemen. In voorronde groep A plaatsten Léon en Murdoch zich overtuigend voor de finalegroep. Martin ging als 3e mee:

Groep A:

 1. MacLean                  4,5
 2. Huijsdens                 4,5
 3. van Vaalen                 3
 4. van ’t Verlaat              2
 5. Gerkes                       1
 6. Nijboer                       0

In de andere voorrondegroep waren Dylan, Arno en ondergetekende hier duidelijk de sterkste spelers en hiermee verdiend geplaatst voor de finalegroep A:

Groep B:

 1. Drenthen       5,5
 2. Achuthan      4,5
 3. Luinenburg    4
 4. Springer        2,5
 5. v/d Burg        2
 6. Netten           2
 7. v/d Linde       0,5

In de kampioensgroep werd het – evenals bij de Bakkerbokaal- een tweestrijd tussen Murdoch en Arno. De 3-Torens leden hadden het nakijken. En ook hier was het weer Martin van Vaalen die Arno Luinenburg pootje lichte. Veel parallellen dus met de Bakker. In de laatste ronde speelden Murdoch – die een punt ‘los’ was – en zijn naaste concurrent Arno tegen elkaar. Deze partij eindigde al vrij snel in een anti-climax. Arno kwam in een opening terecht waar hij niet goed de weg kende, kwam snel minder te staan en ging toen akkoord met een vroeg remise-aanbod van Murdoch.

Finalegroep A:

 1. MacLean       4
 2. Luinenburg   3,5
 3. Achuthan      2,5
 4. Huijsdens      2
 5. Drenthen       2
 6. van Vaalen    1,5

De reservegroep was een prooi voor Hans van den Burg. Hij stond slechts twee halfjes af, tegen Jan Gerkes, die keurig 3e werd, en tegen Hidde van ’t Verlaat, die met een 50% score ook tevreden kan terugkijken. Giovanni Netten behaalde overigens een keurige 2e plaats, met slechts een half punt achterstand op de winnaar.

Finalegroep B:

 1. van den Burg    6
 2. Netten              5,5
 3. Gerkes             5
 4. Springer           3,5
 5. van ’t Verlaat    3,5
 6. van der Linde   3
 7. S. Nijboer         1
 8. Breugem          0,5

Reacties gesloten.