Mien, waar is me matje?

De carnaval begon vroeg dit jaar. Onze collega’s van de Oostenrijkse zustervereniging Drei Pferden verzorgden een optreden met hun alom bekende carnavalskrakers. Nadat Hölzenbeim und Beinbruch eerder deze week al het NOS journaal op stelten hadden gezet, moest vanavond de Smitshoek eraan geloven. Iedereen zong luidkeels mee met ‘Dort steht ein Pferd in der Gang’ en ‘Bei uns steht auf der KuchenTür …’. Maar daarna begon iedereen toch met de competitie.
Breugem had zich verslapen en werd derhalve uitgeloot. Hans was niet in zijn beste doen en liet zich eenvoudig oprollen door Egbert. Beiden gingen vervolgens in overleg wat ze voor Valentijnsdag konden regelen. Onze bad boys Robert en Axel maakten er een spannende partij van waarbij Axel iets te voorzichtig speelde en niet goed genoeg op zijn stukken lette. Onze voorzitter speelde tegen een Haagse opponent, die goed begon maar bij een tactische afwikkeling niet het juiste pad koos. Met een kleine kwal voor doezelde Erik wat in slaap totdat hij merkte dat een doorgebroken pion hem de ADO-das om zou doen. Het was opvallend dat Bart aanwezig was op een avond dat ‘Paprikaboer zoekt maprika’ werd uitgezonden. Tegen Arjen bleef hij lang op de been maar moest toch het onderspit delven. Leon had het zwaar tegen Martijn, bood uit armoede remise aan en had geluk dat Martijn vervolgens te lang met de koning bleef schuifelen. Rinus speelde tegen Tang de 100e onderlinge wedstrijd en wist dat jubileum winnend af te sluiten. Martin en Menno brachten een hoogstaand eindspel op het bord waar beide spelers weken aan zouden kunnen spenderen. Beiderzijds paard/toren/pionnen, complexe equitaine manoeuvres, maar omdat er meer te doen valt in 2015 en beide spelers hun carnavalskostuum nog niet gereed hadden, werd tot remise besloten. En dan Hoogenes sr versus Hout. Volgens de omstanders stond Hout slecht, aan beide kanten de koning nog in het midden, onoverzichtelijke aanvalskansen en uiteindelijk een onverwachte grijns op Hout zijn gezicht.
Het was weer een bijzondere avond. Volgende week speelt het tweede uit en binnenkort zijn extra evenementen te verwachten. Komt naar de Smitshoek, daar valt meer te zien dan op het NOS journaal.

Reacties gesloten.