Klim Op 1 wint De Ron de Jong Groene Hart Cup!

Vrijdag 6 april 2018 kwamen alle 24 teams naar het Laurens Lyceum in Hillegersberg voor de slotavond van de 18e editie van de Ron de Jong Groene Hart Cup. Het werd een mooie avond met spannende partijen en sportief spel. Fantastisch dat het Laurens Lyceum de school voor ons openstelt en de tafels en stoelen alvast voor ons klaarzet. Bedankt Laila Agenaou! Zij is conciërge op de school waar vroeger Ron de Jong conciërge was en waar het toernooi naar genoemd is. Ron is 18 seizoenen geleden met deze viertallencompetitie begonnen en heeft hem groot gemaakt. Het was erg leuk dat René de Jong (zoon van) en zijn moeder Janine kwamen om mee te genieten van deze fijne  slotavond!

René de Jong waakt over de prijzen

De zaal waar het toernooi gespeeld werd was goed gevuld. Bijna iedereen was op tijd en om kwart over zeven konden de klokken worden gestart. Dat geeft altijd weer een mooi beeld om iedereen zo aan het werk te zien. Ten eerste lof aan alle spelers. Zij zijn het die het toernooi zijn glans geven. Zeker ook deze slotavond. Alles ging heel sportief in een prima sfeer en zonder enig incident tijdens de vaak zo spannende tijdnood fase aan het einde van de partijen.

Allemaal aan het werk.

Ook alle ouders en begeleiders van de teams bedankt. Een seizoen lang stonden zij klaar voor de spelers om de teams compleet te krijgen naar de locaties van de gastverenigingen te brengen. En fantastisch dat zo veel deelnemende verenigingen gastvereniging wilden op de 6 speelavonden die aan de slotavond vooraf gingen. En natuurlijk ook dank aan de tafeldame, tafelheren en de dames bij de ketering van 3-Torens, die er samen met Peter en Rinus de avond prima hebben verzorgd.

 Concentratie!

Poule 1 was goed gevuld met maar liefst 3 teams van Klim Op, die het opnamen tegen elkaar en tegen Spijkenisse 1. In de strijd om de 3e en de 4e plaats was het verschil heel klein. Spijkenisse 1 en Kim Op 3 kwamen in de laatste ronde remise overeen en eindigden beiden met 1 wedstrijdpunt. Spijkenisse 1 was het die de 3e plaats pakte met een verschil van één bordpunt. De strijd om de eerste plek en het kampioenschap ging tussen Klim Op 1 en Klim Op 2. Beide teams hadden na twee rondes 4 matchpunten. De laatste ronde moest de beslissing brengen in de onderlinge partijen tussen Klim Op 1 en Klim Op 2. Tot op de laatste minuut op de klokken werd er geknokt, met als resultaat een ruime overwinning van Klim Op 1.

Zo wist het sterke team van Dylan, Sybe, Cedric en Daniel met succes de titel te verdedigen! Zij mochten de wisselbeker mee terug nemen naar Capelle aan de IJssel. Proficiat!

Klim Op 1 is Kampioen en wint de grote wisselbeker!

Binnen Poule 1 waren ook het beste meisje en de beste jongen te vinden. Zij waren het die beste persoonlijke resultaat wisten te halen over de 7 speelavonden van het complete seizoen. Sybe de Oude wist maar liefst 19 punten te halen uit 20 partijen en Dana Verheij scoorde 12 punten uit 14 partijen. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Dana Verheij en Sybe de Oude haalden de beste persoonlijke scores van het hele seizoen!

In Poule 2 was een mooie poule zoals we die graag zien in De Ron de Jong Groene Hart Cup. Want er speelden teams in mee vanuit de RSB, de HSB en de LeiSB! En ook hier wist Klim Op met klim Op 4 te winnen zonder in direct gevaar te komen, De 2e plek ging naar Voorburg 1 die met een klein verschil van één bordpunt en ook één wedstrijdpunt eindigde boven Op Eigen Wieken 1, dat ook met een klein verschil van één bordpunt en één wedstrijdpunt RSR Ivoren Toren 1 wist voor te blijven.

Ook in Poule 3 speelden teams uit verschillende schaakbonden mee met Botwinnik 1 (HSB), Messemaker 1 (RSB), RSR Ivoren Toren 2 (RSB) en De Pionier 1 (RSB). Zij maakten er een mooie strijd van waarbij Messemaker 1 in de laatste ronde RSR Ivoren Toren 2 wist voor te blijven en de eerste plaats binnen haalde. De Pionier 1 lukte het met een klinkende 4-0 overwinning in de laatste ronde ook om RSR Ivoren Toren 2 te passeren en zij bezette zo de 2e plek. De 3e plaats werd ingenomen door RSR Ivoren Torens 2 en Botwinnik 1 startte goed, maar moest toch de andere teams voor laten gaan in de laatste ronde. Heel spannend allemaal!

In Poule 4 ging de strijd tussen Barendrecht/IJsselmonde 1 en Op Eigen Wieken 2. Ook hier viel de beslissing pas in de laatste ronde in het onderlinge duel tussen deze beide teams. Allebei hadden ze nog kans om eerste worden. Maar het was Barendrecht/IJsselmonde 1 dat overtuigend de winst naar zich wist toe te trekken en de 1e plaats in poule 4 pakte. Op Eigen Wieken 2 werd 2e. Messemaker 2 en CSV 1 hadden allebei kans om in de laatste ronde de 3e plek in te nemen. Daar viel de beslissing ook in hun onderlinge duel! En Messemaker 2 wist dit duel ruim te winnen en de 3e plek te pakken voor CSV 1 met 4 bordpunten meer.

Spanning in Poule 4

Het team 3-Torens 1 speelde in poule 5 mee. Dit is een nieuw team dat dit seizoen veel ervaring heeft opgedaan in de Ron de Jong Groene Hart Cup. Samen met Barendrecht/IJsselmonde 2, Messemaker 3 en Spijkenisse 2 streden werd er geknokt om de punten. Dat werd een heel sopannend gevecht, waarbij twee teams 5 wedstrijdpunten wisten te halen. De winnaar die de 1e plaats bezette werd uiteindelijk Barendrecht/IJsselmonde 2 dat met maar 2 bordpunten meer Messemaker 3 achter zich liet. Zij bezetten de 2e plek. De derde plek werd bemachtigd door Spijkenisse 2 en 3-Torens 1 eindigde op de 4e plaats.

3-Torens 1 met Renzo, Florian, Zoë en Mihai in actie. Willem speelde deze ronde mee in het  Groene Hart team

In Poule 6 traden Spijkenisse 3, Barendrecht/IJsselmonde 3 en Charlois Europoort 1 tegen elkaar aan. In deze poule speelden ook wisselspelers van andere teams mee in het Groene Hart team. De wisselspelers hebben het goed gedaan, want zij wisten het de teams in poule 6 behoorlijk lastig te maken. De andere teams lagen in de poule wel heel dicht bij elkaar. Tot in de laatste ronde en ook in de eindstand waren de verschillen minimaal! Volop spanning en plezier dus! Alle drie behaalden zij 5 bordpunten. En in deze competitie zijn het de bordpunten waar het om gaat. En als de bordpunten gelijk zijn kijken we pas naar de wedstrijdpunten. Nou, dat was ook bijna gelijk. Spijkenisse 3 wist op basis van wedstrijdpunten de andere teams voor te blijven met 3 wedstrijdpunten tegen 2 wedstrijdpunten voor de andere twee teams. Spijkenisse 3 won zo de beker voor de 1e  plaats. En Barendrecht/IJsselmonde 3 en Charlois Europoort 1 waren eigenlijk bijna even sterk. Dan is er nog iets waar naar gekeken wordt en dat is wie het onderlinge duel had gewonnen. En dat was in 2-2 geëindigd, dus ook gelijk!. Daarna is er gekeken naar de uitslagen van bord 1 tot en met 3. En dat gaf een de eindstand in deze poule. Charlois Europoort 1 wint de beker voor de 2e prijs en Barendrecht/IJsselmonde 3 de beker voor de 3e prijs!

[rev_slider GH2018]

 

Reacties gesloten.