It giet oan

De enige Fries in ons gezelschap weet wel wat dit betekent. Binnenkort start de jaarlijkse 3-dorpen kluuntocht van Bleiswijk naar Berkel, over de HSL naar Bergschenhoek en weerom naar het veilingterrein. De kluners gaan bij alle leden van 3T aan om daar koek en vooral zopie in te slaan. De goden zij dank dat de extra lus naar Tuijl niet meer op het programma staat. Welingelichte kringen denken echter dat de titel vooral betrekking heeft op de uitslagen van de RSB-wedstrijden.
Deze avond kregen we de avonturiers van Overschie op bezoek. Tang haalde een openingsvariant van Egbert van stal, hetgeen weinig goeds voorspelde. Onze voorzitter had alleen maar oog voor de bardame en koos in de ruilvariant van het Frans, met het oog op zijn vakantie, voor de Scandinavische versie. Als je vroeg aan de bar wilt geraken is dat wel een aardig idee, maar je team heeft daar weinig aan. Arjan zag aanvalskansen waar ze niet echt waren en Springer zocht de aanval over een open h-lijn. Rinus spartelde in een Wolga die niet al te gunstig rook en moet mogelijk zijn oude b4-variant weer van stal halen. Egbert blokkeerde zijn ontwikkeling, liet zich dubbelpionnen aansmeren en heeft duidelijk last van PTSS. Arjen kreeg zijn geliefde catalaan op het bord maar zijn tegenstander leek daar wel raad mee te weten en koos voor een vertraagde ontwikkeling. Ronald had te laat door dat de Grand Prix Attaque ten tonele verscheen en moest al vroeg in de remmen.
Het ijs dooide snel en meerdere spelers kwamen in duistere wakken terecht. Tony offerde een stuk voor een koningsaanval maar merkte te laat dat dit niet naar mat liep. Erik kon vroegtijdig naar de bar om aldaar troost te zoeken. Bij Arjan stond het wel aardig maar enkele zetten later werd het bord geleegd. Henk leek wel aardig tegenspel te krijgen maar ook daar was het snel gedaan. Rinus kiepte de stelling met handen en voeten en leek het lek boven te houden. Bij Egbert was het duidelijk meer rotte peren dan Rottemeren en hij zal in de komende wedstrijden als Zamboni opgesteld worden. Arjen kreeg wat tactische kansjes op de koningsvleugel en Ronald was in een niet te verdedigen koningsaanval beland.
Rinus hield het zaakje remise en Arjen wist met wat leuke vorkdreigingen het punt op het droge te krijgen. Anderhalve punt voor 8 spelers, we lijken Ajax wel.

Reacties gesloten.