In memoriam: Zeger Oprel

Beste leden,

Twee weken terug ontving ik een berichtje van Daniëlle Oprel. Zij vertelde mij dat haar vader niet lang meer te leven had en wilde weten wanneer hij lid was geworden van de schaakvereniging en tot wanneer hij lid was gebleven. Ik heb Daniëlle geantwoord dat we wel weten wanneer hij is gestopt (16-2-2010), maar wanneer hij was gestart was helaas niet meer terug te vinden. En ik heb haar geschreven over wat ik me vooral herinner van hem.

Sommigen van jullie kennen Zeger nog vast wel. Hij was al lid van SV Berkel toen ik zelf daar lid werd en jarenlang is hij penningmeester geweest. Na de fusie heeft hij nog een paar jaar bij 3-Torens gespeeld, maar het werd vanwege zijn hoge leeftijd steeds moeilijker om in het donker naar de club te rijden en weer naar huis te gaan met de auto. In die tijd kwam hij ook nog wel eens bij ons thuis. Dan aten we samen en daarna gingen we een partijtje spelen.

Ik ben nog bij hem langs geweest in het hospice in Gouda en hem foto’s van vroeger laten zien. Hij vond dat erg fijn en we hebben nog een uur of wat mooie herinneringen van vroeger opgehaald.

Nu hebben wij het bericht ontvangen dat hij is overleden. De rouwkaart is bijgevoegd.
De plechtigheid is aanstaande zaterdag.

Dit bericht wilde ik graag delen met iedereen die hem nog gekend heeft.

Ik herinner me hem vooral als een aardige, correcte man. Hij was een toegewijd lid van de vereniging en kon ook veel plezier  hebben van het mooiste spel dat er is.

Martin

In memoriam: Zeger Oprel