Het Panama referendum

Uiteindelijk komt alles naar buiten, dat bleek de afgelopen weken maar weer eens. Het financiële reilen en zeilen van 3-Torens werd onderzocht en onze brave bestuurders werden over 1 kam geschoren met staatshoofden, bankdirecteuren, oliesjeiks en ander gespuis. De RSB heeft aangekondigd nader onderzoek in te stellen, o.a. naar de vele buitenlandse profs die in Lansingerland wortel hebben geschoten. Namen als Tsai, Cormehic, Hoffmann en Tang zijn duidelijk niet Lansingerlands en het gerucht gaat dat deze spelers asiel hebben verkregen na een schijnhuwelijk met overtollige 3B kassenbouwsters. Een en ander gefinancierd via contributiegelden (de hoogste binnen de RSB regio) en de omvangrijke baropbrengst die witgewassen werd via casinobezoeken. Enkele jaren geleden nog in het nieuws toen ons oudste lid werd overvallen na een bezoekje aan Rotterdam. En toen onze accountant hierover uit wilde weiden werd hij 5 jaar verbannen naar het Siberische Tuijl. En wie herinnert zich niet de plannen om nieuwe stukken van tropisch hardhout uit Polen te importeren? Die zijn waarschijnlijk verwerkt in de parketvloer van onze penningmeester en een goed verstaander begrijpt wel waarom een actiegroep een referendum aan het voorbereiden is. Op 27 april gaan de stembussen open in de Smitshoek en alle inwoners van Nederland krijgen die dag vrij om een stem uit te brengen.
Dit alles werd besproken voorafgaande aan de externe wedstrijd tegen Charlois en snel werd duidelijk dat veel spelers niet bij de les waren. Onze secretaris had vooruit gespeeld en had na een luttel aantal zetten opgegeven. Deze week is hij samen met de penningmeester naar Panama gevlogen om de wonden te likken en de gaten in de begroting te dichten. Op bord 2 zagen we Egbert die voor een stabiele Botwinnik opstelling koos om het Siciliaans te bevechten. Zijn tegenstander bleef rustig maar had veel tijd nodig om de juiste velden te vinden. Ronald probeerde een van Geet te bestrijden, had veel tempovoordeel maar vond geen concrete aanvalspunten. Zenun leek in de opening overspeeld te worden, zijn tegenstander had mooie velden voor de lopers en stond positioneel uitstekend. Erik was met zijn gedachten duidelijk elders en liet zich eenvoudig de kaas van het brood eten. Jan had een tegenstander die uit hetzelfde hout gesneden was en snel werd duidelijk dat deze spelers dra aan de bar te vinden zouden zijn. Hans ging behoedzaam te werk, bleef goed pluizen maar schonk weinig aandacht aan de verdediging van de koning. En Tony ging als vanouds tekeer, bij elke zet ging er 15 seconden af bij zijn tegenstander, maar helaas werd dit ontdekt door de teamleider van de tegenpartij. Na correctie van de speeltijd ging Tony in dezelfde vaart verder en uiteindelijk bleek hij nog 1 uur en 40 minuten op de klok te hebben.
Ronald verloor een pion en bood remise aan voordat het te laat was. Zenun won via een valletje een stuk en is dit seizoen topscorer met 6/7. Schaaktechnisch kan hij er niet veel van maar met zo veel geluk heeft hij wel recht op een plaats in het eerste. Hans ging in een fraaie koningsaanval ten onder, Egbert probeerde zijn tegenstander door de vlag te jagen maar verloor door een onnauwkeurigheid een pion. Met 40 seconden op de klok bleek zijn opponent tevreden met remise. Een 3,5-4,5 verlies derhalve om het seizoen af te sluiten. Een aantal NO’s, fraaie overwinningen tegen sterke tegenstanders, zwak optreden tegen de mindere goden, dan is een plaats in de middenmoot verdiend.
Na het referendum zullen we zien hoeveel leden 3-Torens werkelijk heeft. Hopelijk hebben we volgend jaar nog wel een viertal in competitie.

Reacties gesloten.