3T V2 boekt eerste overwinning van het seizoen tegen Spijkenisse V4

Dinsdag 6 maart kwam Spijkenisse V4 bij ons op de wijnstok op bezoek. Op het programma de kraker tussen de twee hekkensluiters. Het vorige duel was geëindigd in een gelijkspel, overigens net zoals bijna alle andere wedstrijden van 3T V2: alleen Dordrecht ging met alle wedstrijdpunten naar huis, verder waren tot nu toe alle wedstrijdpunten netjes met de tegenstander gedeeld.

Dat deze avond zou leiden tot de eerste overwinning van het seizoen, lag halverwege de avond zeker niet in de lijn der verwachting. Patrick had welliswaar netjes een pen, papier en de teamopstelling bij zich, zijn snappertjes had hij thuis op de plank laten liggen. Zijn tegenstander Simon wist daar wel raad mee en strafte dit hard af: behendig duwde hij de witte loper naar een ongunstige diagonaal van het bord, waardoor voordat de opening goed en wel over wel pionverlies en een hopeloze stelling voor zwart het gevolg was. Teleurgesteld besloot ik niet op het einde van de avond te wachten en mijn bed op te zoeken, maar niet voor de tussenstand opgemaakt te hebben:

Cok stond een stuk achter, Arjen’s positie leek veelbelovend, maar ook ingewikkeld en had een tijdsachterstand en Hans speelde een solide partij. Wederom een gelijkspel bleek het hoogst haalbare.

Maar wat bleek; Na 96 zetten had Cok er een remise uit weten te slepen! Cok had een paard geofferd en dacht dit terug te winnen et pionwinst. Dit ging helaas niet door, maar wel had hij een klein initiatief overgehouden waardoor zijn vrolijke tegenstander met zijn koning van de ene naar de andere kant van het schaakbord moest lopen. Deze koning werd enigzins duizelig van Cok’s torens en uiteindelijk wist hij het paard terug te winnen. Toch nog remise!

Arjen speelde met zwart een Italiaanse partij met Pg5, waarin zwart een pion offert voor activiteit. Die activiteit had Arjen ook wel, maar of het genoeg was als compensatie was lang onduidelijk. Arjen leek een stuk te winnen, maar er zat een lastig te doorgronden trucje van de tegenstander achter. Uiteindelijk leverde de ruil die volgde wel een kwaliteit tegen een pion op, maar de situatie bleef onduidelijk en ronduit moeilijk. Gelukkig ook voor de tegenstander, want die gaf pardoes een mat in 3 weg, weliswaar met een leuk dameoffer, dus dat was wel erg prettig om uit te mogen voeren!
Hans speelde een strakke pot, waarin hij al snel een pion won en druk ging uitoefenen via de geopende c-lijn. Het was vooral de vraag wanneer de verdediging van zwart ging bezwijken en dat gebeurde uiteindelijk ook, als was er wel een blunder van zwart voor nodig waarmee een toren tegen een dame werd geruild. Ook hier dus een vol punt voor 3-Torens, en dat niet alleen:
een eindstand van 2,5 – 1,5! De eerste overwinning van het seizoen is dus binnen!

Reacties gesloten.