3-Torens viertal boekt eerste overwinning

Het was natuurlijk de bedoeling dat er gewonnen zou worden, maar ja, dat was de vorige keer ook de bedoeling en toen lukte het niet. Aan de voorbereiding lag het niet: iedereen zat met het mes tussen de tanden achter de tafel en er werd haast gevochten om wie er tegen oud-lid Martijn Vroegindeweij mocht spelen, op en top motivatie dus.

Als eerste was Giovanni klaar op bord 2, hij won met een leuke combinatie een pion, vervolgens liet zijn tegenstander een stuk ongedekt staan en met een combinatie won Gio nog een kwaliteit. Al met al een toren voorsprong dus en toen dat het enige stuk was dat er naast een sloot pionnen aan beide kanten nog op het bord stond vond de tegenstander het wel welletjes.

Op bord 4 speelde Jaysen met wit een heel gestructureerde partij. Zijn ontwikkeling en aanval zagen er netjes uit en hij had een overwicht in het centrum. Met een aardige combinatie wist Jaysen vervolgens een stuk te winnen en doordat hij dat vasthield tot het einde van de partij ging ook de winst in deze partij naar ons. 2-0, wat een luxe.

Ondertussen had Bart het op bord 3 tegen Martijn zwaar. Er stond een Siciliaan met tegengestelde roccades op het bord. De aanval van Martijn was echter sneller en dreigender en dat leverde op dat er een dame tegen een toren van het bord ging. Dat was teveel van het goede.

Arjen had op het hoogste bord met zwart steeds een beetje meer voordeel. Van een ruimtevoordeel werd het een moeizame koningsstelling voor de tegenstander, waarna er ineens mat in 2 op het bord kwam.

Zo werd het 3-1 voor het 3-Torens viertal. Daarmee doen we weer helemaal mee om de titel, en daar was het toch allemaal om te doen!

Reacties gesloten.