3-Torens met 4 spelers op 40e Klim Op Toernooi

Het meest bijzondere toernooi van Rotterdam is het Klim Op Toernooi. Dit jaar was het de 40e keer dat meester Jan Sijbesma het heeft georganiseerd!! Vroeger als hoofd van de bassischool Klim Op en nu met pensioen en met dubbel enthousiasme. Zolang ik hier kom wordt Jan bijgestaan door Bep, die ook les gaf op de Klim Op en inmiddels ook van haar pensioen mag genieten. Zij vormen de drijvende kracht achter de jeugdschaakvereniging SSV Klim Op die heel veel grote schakers heeft voortgebracht en al heel veel Nationale kampioenschappen schoolschaak heeft gewonnen.

Heel mooi is het, als je daar gewoon gezellig je partijen mag spelen in de school waar Jan en Bep al zo veel kinderen de kunst van het schaken hebben bijgebracht. Natuurlijk kom je op het Klim Op Toernooi sterke tegenstanders tegen. Winnen doe je hier niet zo maar! Toch haalden onze spelers allemaal een mooi aantal punten. En meer nog dan waar ik op had gehoopt.

Zo was daar Mihai. Hij speelt in ons 3-Torens 1 team in De groene Hart Jeugdcup. En op het Klim Op Toernooi was hij ingedeeld in de groep van 9 en 10 jarigen. Dat was een groep van 29 kinderen

Mihai heeft net zijn zet gedaan. De partij was nog maar net begonnen. Kijk maar naar de klok. Iedereen kreeg 20 minuten bedenktijd

In de groep van 9 en 10 jarigen speelden zelfs kinderen mee uit Utrecht en Amsterdam. Die waren al op tijd vertrokken want om 12 uur was de start in Capelle ad IJssel. In dit sterke veld pakte Mihai 2,5 punt uit 7 partijen. Dat leverde hem de 22e plaats op. Best wel goed. Want de rating van Mihai is 174 terwijl er ook kinderen in deze poule speelden met een rating van bijna 1000!

Dani was onze tweede troef in de groep van 9 en 10 jarigen. Hij was met mij mee gegaan in de auto. En dat was heel gezellig. Allemaal mooie verhalen over de dieren thuis en over de vissen in het water voor zijn huis.

Hier zie je Dani in actie. Als je een schaakpartij begint geef je elkaar altijd de hand en wens je elkaar een fijne partij.

Op de foto zie je Dani zitten in de middelste rij van de klas. Dat betekent dat hij ongeveer halverwege de poule aan het spelen was. Dat klopt ook met zijn resultaat. Een keurige 4 punten uit 7 partijen. Meer dan 50%. Dat hadden 5 andere kinderen ook. En dan ga je kijken wie de sterkste tegenstanders heeft gehad. Eén van die 5 spelers  was op de op de 8e plek geëindigd en Dani daar dus vlak achter. Op basis van de sterkte van zijn tegenstanders werd dat voor Dani de 12e plek.

Mihai en Dani hebben het prima naar hun zin gehad en natuurlijk veel ervaring opgedaan. Zo wordt je pas echter een sterkere schaker!

En 3-Torens had nog twee spelers op het Toernooi. Dat waren twee zusjes! Liesbeth en Caroline. Zij speelden in de groep van spelers tot en met 8 jaar. En dat hebben ze met veel plezier en ook heel goed gedaan. In deze groep hoefde je nog niet op de klok te letten en je mocht er 9 partijen spelen. Lekker veel dus. Zo kreeg je bijna de helft van alle spelers wel een keer als tegenstander want er waren 21 spelers in deze groep. Ook hier waren er veel sterke schakers met een rating van zo’n 400 à 500! Daar win je niet zo maar van.

De groep tot en met 8 jaar. In deze ronde zie je Caroline links en Liesbeth rechts tegen elkaar spelen.

Aan het begin van het toernooi hoopten zij er al een beetje op. Misschien mochten ze wel een keer tegen elkaar schaken. En dat gebeurde ook! Een mooi moment om vast te leggen op de foto. Ik heb er maar meteen twee gemaakt. Welke vind jij de leukste?

De eerste foto met Caroline links en Liesbeth rechts

En de tweede foto. Het werd een mooie spannende partij!

Wat heel knap is, is dat Caroline 3 punten wist te halen en de 19e plek . Zoveel punten had ik niet verwacht, want Caroline is nog maar kort bij 3-Torens. Heel mooi om te zien hoe goed zij al met de stukken overweg kan! Zij speelt natuurlijk thuis met haar zus en ze speelt ook op Chesskid. Dat kun je goed zien aan haar spel!

En Liesbeth schaakt al een jaar bij ons en zij speelt ook goed. In deze sterke groep haalde zij 4 punten en kwam daarmee op de 15e plaats . Goed gedaan meiden!

Alle uitslagen kun je bekijken op de site van de Rotterdamse Schaak Bond: http://r-s-b.nl/

Maandag 30 december is er ook een jeugdtoernooi. Dat is een RSB Grand Prix toernooi. Daar wordt je op sterkte ingedeeld. En er zijn veel prijzen te winnen. Het is niet voor niets een Grand Prix! Doe ook mee. Zelf zal ik er ook zijn. En je zult niet alleen zijn want van 3-Torens willen in elk geval al de volgende spelers meedoen:

  • Raul
  • Dani
  • Levi
  • Anaya
  • Nooraniyah
  • Aliyah
  • Julian
  • Lenthe

Stuur een email aan post@3-torens.nl als je ook wilt meedoen. Dan meld ik je aan en kunnen we afspreken welke ouders rijden.

Martin

Reacties gesloten.