3-Torens 2 verliest van de koploper

Een uitwedstrijd in Numansdorp tegen Hoeksche Waard 2 stond op het programma. Kijkend naar de gemiddelde ratings van het team vraag je je af waarom ze bovenaan staan, maar toen ik halverwege de avond eens rondkeek op de borden was het wel duidelijk waarom, er heeft eigenlijk geen moment een goed resultaat ingezeten.

Allereerst Sjoerd: op het allerlaatste moment opgetrommeld als invaller aan bord 8 was hij helaas ook als eerste klaar. Door te nemen op d5 met de dame in plaats van met het paard liet hij een paardvork op f6 toe. Ondanks nog een klein beetje tegenspartelen was het snel daarna klaar. Ook snel klaar helaas was Patrick. In een stelling waarin niks aan de hand was (Patrick stond zelfs iets beter), deelde de tegenstander een speldenprikje uit dat mat in 1 dreigde. En jawel, mat in 1 werd het…

Op dat moment hadden beide Jannen een goede stelling (Jan B. zelfs een stuk voor), Hans vdB stond een kwaliteit achter, Hans K stond ontwikkeling achter, Erik en Arjen stonden gelijk. Het zou moeilijk worden, maar wie weet met een beetje mazzel…

Die mazzel kwam er niet, Hans vdB kreeg een kwaliteitsoffer tegen zich waardoor hij in een verloren toreneindspel en later pionneneindspel terecht kwam. Arjen had zich bevrijd van de druk van zijn tegenstander en had een gevaarlijke vrijpion. Dat leek kat in het bakkie, maar de tegenstander had een hele fraaie truc waarmee de vrijpion de doos in ging en even later de overige stukken ook. Ondertussen had Jan Breugem de vis op het droge en was het dus 4-1. Zat er nog iets in?

Helaas greep Hans Kunnen in een inmiddels veelbelovende stelling mis en gaf meteen op. Jan Gerkes won nog en dus was de partij van Erik Smits voor de baard van de keizer. Die baard verdeelde hij netjes in een paard tegen loper eindspel met een pion minder, waardoor de uitslag 5,5-2,5 werd.

Reacties gesloten.