3-Torens 1 knoeit in openingsronde

De verwachtingen waren hoog. Na vorig seizoen degelijk te hebben gepresteerd werd er bij een vernieuwd 3-Torens 1 toch wel voorzichtig over een kampioenschap gesproken. Met de inbreng van twee jonge spelers en de comeback van Hoogenes Sr. leek het team er in ieder geval niet zwakker op te zijn geworden en ontving dan ook vol vertrouwen het bezoekende team uit Krimpen. Daar er zich enkele voetbalsupporters in de zaal ophielden werd de stand bij Oranje live bijgehouden.

WP_20141010_003

Aan bord 6 was het Wong Tsai die als eerste zijn partij beëindigde. Kundig sloot Wong de dame in, waarna zijn opponent direct opgaf. Davin Mostert had op bord 8 geen fijne avond. Een pionnetje slaan op a7 kostte te veel tijd waardoor hij de rest van de avond moest verdedigen. Uiteindelijk bleek het niet te houden en zo kwam de stand op 1-1.

WP_20141010_006
WP_20141010_004
WP_20141010_009
WP_20141010_008

Leon Huijsdens was vanavond opgesteld aan het vierde bord en leek een mooie dubbele aanval te zien. Helaas bleek zijn aanval naar eigen zeggen “zo lek als een mandje”, hetgeen hem zelfs een pion kostte. Met nog maar weinig tijd ging Leon het eindspel in, maar verloor. Op 7 speelde Martin van Vaalen een leuke partij. Hij gaf een toren en twee pionnen voor twee stukken, wat een interessante verhouding opleverde. In het eindspel werd de druk echter te hoog en moest ook Martin opgeven. Op de twee hoogste borden speelden respectievelijk Eric Hoogenes en Arno van Houten, tegen twee broertjes Pols. Gelukkig lieten zij zien wie er nog altijd over de meeste ervaring beschikten, waardoor de stand werd gelijkgetrokken naar 3-3.

WP_20141010_005
WP_20141010_007

Er waren nu nog maar twee partijen bezig. Menno Hoogenes leek heel de avond met zijn geliefde zwarte stukken in een gewonnen positie te staan, terwijl Bert Botma het wat moeilijker had  aan het derde bord. Bert verdedigde een stelling die niet erg solide leek. De stukken van zijn tegenstander leken een stuk gevaarlijker opgesteld, wat uiteindelijk ook de waarheid bleek. Helaas kwam ook Bert zich melden aan de losersbar. 3-4 voor de gasten.

Het behalen van een punt voor de thuisspelende ploeg was afhankelijk van de uitslag bij het vijfde bord. Hoewel Menno zoals gezegd eigenlijk het grootste deel van de avond het beste van het spel had, bleek hij nog niet zo gewend aan het nieuwe speeltempo, waardoor hij verloor op tijd. Eindstand: 3-Torens 1 3-5 Krimpen a/d IJssel 2.

WP_20141010_010

Uiteindelijk was het spel van de thuisspelende ploeg dus waarschijnlijk te nonchalant. Het leek bij vlagen op de treurige wedstrijd die het Nederlands elftal speelde tegen Kazachstan. Het verschil was wel dat Oranje die wedstrijd won… Op donderdag 6 november zal het eerste op jacht gaan naar eerherstel. Het zal dan een uitwedstrijd spelen tegen Onesimus 1, dat met dezelfde cijfers onderuit ging tegen het tweede team van SO Rotterdam.

Reacties gesloten.