3-Torens 1 jeugd beleeft een goede avond in Capelle ad IJssel

We gaan het jaar 2018 afsluiten met een paar mooie schaakevenementen! Er komen twee toernooien aan. In de kerstvakantie, nog voor kerstmis, het Klim Op toernooi op zaterdagmiddag 22 december. Dit is altijd een gezellig toernooi en het is voor iedereen die niet ouder is dan 12 jaar.

Kort daarna kun je meedoen met het RSB Grand Prix toernooi OCJK (Open Capels Jeugd Kampioenschap) op donderdagmiddag 27 december. De winnaar is een jaar lang de jeugdkampioen van Capelle aan den IJssel :-). Daar moet je natuurlijk wel erg goed voor zijn, maar juist als je nog niet zo lang schaakt is het erg leuk om mee te doen met een RSB Grand Prix toernooi. Want iedereen wordt in kleine groepjes op sterkte ingedeeld en in alle groepen zijn veel prijzen te winnen! En  … het RSB GP OCJK is op een rugby club! Kun je ook eens zien hoe dat eruit ziet ;-).

In de kerstvakantie kun je trouwens gewoon doorschaken op chesskid.com/nl. Komende dinsdag 18 december zullen we nog een paar dingen laten zien op de club en er komt een Chesskid Nieuwjaarstoernooi aan waar jullie allemaal aan mogen meedoen!

En vrijdag 14 december is ons 3-Torens 1 jeugdteam in actie geweest in Capelle ad IJssel bij schaakvereniging Klim Op in de 4e speelweek van De Ron de Jong Groene Hart Cup! En ze hebben het prima gedaan! In de speelzaal waren alle teams van poule 2B en 3B aanwezig. Alle andere teams in de andere poules speelden bij andere gastverenigingen. Onze spelers waren Luuk, Raul, Chayenna en Mihai.

Luuk en Raul

Chayenna en Mihai

We speelden in poule 3B. Het ging goed met de partijen op de borden. In ronde 1 won Luuk en werd op de 3 andere borden geen punt gehaald. We waren bijna allemaal te snel klaar want er werd heel snel gespeeld. Dat ging in ronde 2 veel beter en dat leverde 2 winstpartijen op van Luuk en Raul. Na ronde 2 gingen Klim Op 4 en Barendrecht IJsselmonde samen aan kop met ieder 5 punten en stonden wij  gelijk met Spijkenisse 2 met allebei 3 punten. Dat werd een spannende laatste ronde!

De laatste ronde wisten we mooi te winnen met 3 punten door winstpartijen van Luuk, Raul en Chayenna. Vandaag was niet de dag voor Mihai, maar volgende speelweek op 8 februari kom dat vast wel goed. Met deze 3 punten erbij hadden we 6 punten en Spijkenisse 2 had 4 punten. En omdat Klim Op 4 met maar liefst 3,5-0,5 had gewonnen van Barendrecht/IJsselmonde 3 kwamen we op de 2e plaats. Een mooi resultaat!

Klim Op 4 promoveert met 8,5 punt naar poule 2,
3-Torens 1 heeft 6 punten,
Barendrecht/IJsselmonde 3 behaalde 5,5 punt,
Spijkenisse 2 heeft 4 punten en gaat naar poule 4

We spelen nu al 5 keer op rij in poule 3. Je kunt gerust zeggen dat we ieder jaar sterker worden!

Reacties gesloten.