Jeugdclubkampioen- schap ronde 4

Het jeugdclubkampioenschap van 3-Torens is al aardig op weg. De 4e ronde is 6 oktober gespeeld. En het was bijna stil en spannend. Elke keer als je wint kun je in de ladder klimmen en als je niet wint maar wel een partij speelt krijg je ook punten erbij. Alleen wel wat minder. En natuurlijk kun je meer punten verdienen als je wint van een sterke tegenstander. De computer rekent het allemaal uit. Want we spelen volgens het Keizersysteem! Dat werkt zo:

  • als je wint van nummer 1 verdien je 60 ladderpunten
  • als je wint van nummer 2 krijg je 59 ladderpunten erbij
  • als je wint van nummer 3 telt dat voor 58 ladderpunten
  • enzovoort

Zelf ben je ook ladderpunten waard. Dat is belangrijk als je niet speelt. Want als je wel bent afgemeld via de site krijg je toch punten. Hoeveel? Dat is dus afhankelijk van hoeveel ladderpunten je al waard ben. Afmelden via het menu op de site levert dus punten op!

Je kunt de ranglijst op de club bekijken op de 3-torens laptop of meteen als je thuis komt op onze website. Dan staan de nieuwe ranglijst en de nieuwe uitslagen er al op!

Voordat we begonnen aan de partijen zijn we eerst in groepjes schaakvragen gaan maken. En de groepen gaan worden wat anders ingedeeld. Er zijn een paar kinderen toegevoegd aan de groep van Giovanni. Die groep vind je bij de koffiebar. Bij Giovanni wordt er veel van je verwacht! Want hij traint de sterke jeugdschakers van 3-Torens.

Henk zal dit jaar niet trainen vanwege corona. Hij trainde de groep die al verder is. Vaak zijn dat de kinderen die al (bijna) in stap 2 zitten. Dit jaar zal Martin deze groep trainen in de tussenzaal.

In de voorzaal, aan de straat, trainen we 3 groepen. Dat zijn de groepen van Bart, Robert en Hans. In groepen zijn de spelers zoveel mogelijk even sterk. Van beginners tot spelers die al een jaar of wat meer schaken bij 3-Torens.

En voor de ouders, die nu niet binnen kunnen zien hoe het allemaal gaat nog een foto :-).

Schaken in het jeugdclubkampioenschap in de tussenzaal

Reacties gesloten.