Héél veel bekers!!

3-Torens is apetrots! Wat veel bekers zeg! Maar liefst 6 van de 8 spelers hebben een beker gewonnen op het Ideko toernooi in Papendrecht. Is dat ooit eerder gebeurd in de geschiedenis van 3-Torens? Nee, nog nooit. Maar deze kanjers deden het gewoon!

ippKasper, Niels, Daan D, Aron, Daan S, Thijmen, Jeroen. En Joeri was ook van de partij!

Het was een mooi toernooi georganiseerd volgens de nieuwe opzet voor de RSB Grand Prix. Dat betekent dat je speelt in kleine groepen van zo’n 8 spelers met in elke groep prijzen voor de eerste 3. Je wordt ingedeeld op speelsterkte, dus heeft iedereen een mooie kans om een beker te winnen, ook als je nog niet zo lang schaakt! En 3-Torens heeft het echt fantastisch gedaan door met een zak vol bekers weer terug te gaan naar Lansingerland.

Verslag op de site van SV Papendrecht | Uitslagen | meer Foto’s

 [rev_slider Ideko]

Beste ouders, bedankt voor alle foto’s!!

Het was een mooie middag voor alle spelers. En goed georganiseerd de SV Papendrecht/Alblasserdam. En wat een prachtige opkomst met meer dan 80 spelers! Het is een hele klus om die allemaal in de juiste poule te plaatsen. Vooral als je nog maar net schaakt is niet altijd bekend hoe goed je bent. Dan is de leeftijd ook belangrijk bij het indelen. En de resultaten van dit toernooi gaan meewegen bij de indeling van de volgende RSB Grand Prix toernooien. Als je wint kom je waarschijnlijk in een hogere poule. En als je wat lager geëindigd bent in jouw poule dan zul je volgende keer misschien wel in een lagere poule ingedeeld worden.

 

ipp
ipp
ipp

Daan en Aron zijn neefjes van elkaar en zij schaken allebei het liefst zo veel mogelijk. Dat is mooi, want door veel te spelen wordt je steeds beter in het spel. Dat lieten ze allebei goed zien! Daan pakte de 7e plaats in groep 7 en Aron haalde zelfs de 3e  plek in groep 8!

ipp

Een mooie prestatie was er van Thijmen. Dit was zijn tweede grote toernooi en hij was ingedeeld in groep 11. Je kunt zien dat Thijmen het spel al goed onder de knie heeft gekregen en dat leverde hem een tweede plaats op!

 

IMG_3098
IMG_3103Mooi he? Die beker!

 

Gelukkig konden Joeri en Jeroen ook meedoen omdat de ouders van Daan S en Aron Joeri wilden ophalen (bedankt!) en de ouders van Niels deden dat ook met Jeroen (ook bedankt!). Zo konden ze allebei een mooi toernooi spelen en veel spel-ervaring opdoen.

Daan D was er ook en hij had zijn vriend Kasper meegenomen. En dat was niet voor niks. Beide mannen speelden een sterk toernooi en dat werd bekroond met twee prachtige bekers. Daan D legde beslag op de 3e plek in poule 7 en Kasper, onze jeugdkampioen, wist maar eventjes mooi de 2e plaats te halen in groep 3!

Het klapstuk van dit toernooi werd geleverd door Niels. Hij is nog maar kort op de club en hij won pardoes alle partijen in groep 10. Dat leverde een schitterende beker op voor de 1e plaats!

Zij we trots met allen? Ja natuurlijk zijn we trots,…. apetrots!

Groep Speler Resultaat
3 Kasper 2e plaats
6 Jeroen 3e plaats
6 Joeri 8e plaats
7 Daan D 3e plaats
7 Daan S 7e plaats
8 Aron 3e plaats
10 Niels 1e plaats
11 Thijmen 2e plaats

 ipp
Lekker druk was het op het Ideko Toernooi!

 Een prima start voor 3-Torens op dit eerste RSB Grand Prix toernooi van het seizoen. Dat smaakt naar meer! En dat komt goed uit ook want er staan twee leuke jeugdschaaktoernooien op de agenda in december, allebei in Capelle a/d IJssel. Natuurlijk het Klim Op Toernooi dat al op zaterdag 20 december gespeeld wordt. Dit toernooi is voor jeugd tm 12 jaar. En het tweede RSB Grand Prix toernooi volgt ruim een week later in de kerstvakantie op maandag 29 december en dat wordt door schaakvereniging CSV georganiseerd. De winnaar van poule 1 van dit toernooi is de kampioen van het OCJK; het Open Capels Jeugd Kampioenschap!

Kijk op de aankondigingen op de 3-Torens site of kijk in de agenda en geef snel via een email aan post@3-torens.nl aan dat je mee wilt doen!

 

Reacties gesloten.