Dylan eindigt knap in middenmoot op NK Jeugd t/m 16 jaar

Afgelopen weekend eindigde het NK Jeugd A, B en C, dat werd gehouden in Assen. A is t/m 20, B t/m 16 en C t/m 14 jaar. Dylan, hoewel slechts 12 jaar oud, mocht meedoen aan het NK t/m 16. Hij heeft daar goed gepresteerd. Qua rating was hij de laagst geplaatste, maar hij hield zich in dit sterke veld knap staande en werd 11e van de 16 met een mooie score van 3 uit 7 (TPR = 1848). De winnaar in deze groep had zelfs al een (Fide) Meester titel op zak, Eelke de Boer (2318). Overigens kon dit toernooi heel goed worden gevolgd via internet. Alle partijen zijn na te spelen via Chessbomb en ook op de toernooiwebsite zelf (www.njsk.nl) waren de live partijen goed te volgen, werden er elke dag voor elke groep verslagen geschreven, en er werden filmpjes met interviews gepost. Er is zelfs een filmpje te zien waarin Dylan met toernooicoach Roeland Pruijssers zijn spannende partij tegen Mick van Randtwijk (1992) analyseert. (Ga hiervoor op de website njsk.nl naar Foto&Video) Die partij was uit de 5e ronde, waarin Dylan eerst gewonnen stond, toen verloren stond en uiteindelijk met een mooie truc remise maakte. Kijken of jullie het ook zien.

Achuthan (1673) – Van Randtwijk (1992) na 75…h4

Wit aan zet maakt remise.

Uiteindelijk won Dylan twee partijen, speelde hij twee partijen remise en verloor hij er drie. Hieronder zijn mooiste winstpartij, in de derde ronde tegen Gilian Honkoop (1889).

Veel tijd om uit te rusten heeft Dylan niet… in het hemelvaartsweekend speelt hij weer een NK Jeugd, ditmaal bij de D-Jeugd (t/m 12 jaar) in Rijswijk. Daar is hij een van de sterkere spelers, al is de topfavoriet Machteld van Foreest, die in Assen de titel bij de C-Jeugd won.

Reacties gesloten.