Spectaculaire finale in De Ron de Jong Groene Hart Cup

Op 24 april jongstleden vond de finale van De Ron de Jong Groene Hart Cup plaats. 32 jonge teams togen hiervoor naar het Laurenscollege in Hillegersberg. En spannend werd het! In de hoogste poule waren twee barrages in de vorm van een snelschaakpartij nodig om uit te maken wie er met de eerste vier plekken vandoor gingen. Onder grote belangstelling wist uiteindelijk het eerste team van de Klim Op de wisselbeker in de wacht te slepen. Het team bleef hiermee Klim Op 2 en de vlaggenschepen van RSR Ivoren Toren en Spijkenisse nipt voor.

Aan de finale van De Ron de Jong Groene Hart Cup ging een behoorlijke competitie vooraf. Gedurende zeven speelavonden op verschillende locaties streden teams van 16 verschillende schaakverenigingen uit de regio Rotterdam en Den Haag om een mooie plek in één van de poules tijdens de slotavond. In totaal kwamen dit jaar maar liefst 182 kinderen tussen 10 en 16 jaar in actie! Toen de teams aankwamen op het Laurenscollege – dat haar locatie voor deze slotronde beschikbaar had gesteld – was de indeling van de poules dus al bepaald op basis van het resultaat van de eerste zes speelronden.

DSC_0840

De avond begon rond half 7, toen onder muzikale begeleiding van het duo Sjors en Eef de teams de speelzaal binnen kwamen druppelen. Iets later werd het startsein gegeven en begonnen de teams in acht verschillende poules aan hun strijd om de prijzen. Waar veel kinderen tijdens de eerste ronde nog redelijk ontspannen achter het bord zaten, steeg de spanning voelbaar naar mate de avond vorderde. In poule 1 kwam het tot een spannende climax: de eerste twee teams van de Klim Op waren gelijk geëindigd op een gedeelde 1e plaats en de teams van Spijkenisse en RSR Ivoren Toren eindigden op een gedeeld 3e plaats. Door middel van een snelschaakpartij werd uitgemaakt wie er met de wisselbeker vandoor ging en wie er 2e, 3e en 4e werd. Hierbij trok het vlaggenschip van de club uit Capelle aan den IJssel aan het langste eind en Klim Op 2 werd 2e, RSR Ivoren Toren 3e en Spijkenisse 4e.

DSC_0859

Gefeliciteerd Klim Op met dit nieuwe kampioenschap!

Ook in de overige poules steeg de spanning gedurende de avond gestaag. Zo was in poule 6 ook een beslissingspartij nodig tussen het derde team van 3-Torens en het tweede team van RSR Ivoren Toren om de 2e en 3e plaats. Het tweede team van RSR Ivoren Toren wist in de beslissende snelschaakpartij beslag te leggen op de tweede plaats en 3-Torens 3 werd 3e in poule 6. 3-Torens, de organiserende vereniging uit Lansingerland, wist succes te boeken in poule 4 en poule 7. Daar werd de eerste plaats behaald.

IMG_0204

In poule 2 ging Klim Op 3 er met de eerste plaats vandoor, hiermee Klim Op 4, de Pionnetjes 1 en Messemaker 1 achter zich latend op respectievelijk plaats 2, 3 en 4. Ook in de derde poule was het erg spannend: de 1e teams van De Pionier en Nieuwerkerk eindigden met een gelijk aantal bordpunten, maar De Pionier sleepte de eerste prijs in de wacht op basis van wedstrijdpunten. In poule 5 wist het vlaggenschip van Botwinnik het 2e team van de Pionnetjes met een half bordpunt voor te blijven. In de 8ste poule wist Messemaker 3 de eerste plek te bemachtigen en scoorde Charlois Europoort ondanks pech met de bezetting toch nog een mooi bordpunt.

DSC_0780

Na een muzikaal optreden van Sjors en Eef was het tijd voor de prijsuitreiking. In het bijzonder werden Wang Yang en Ting Ting Lu in het zonnetje gezet als respectievelijk de beste jongen en het beste meisje van de hele competitie. Na de prijsuitreiking gingen alle teams – zoals we dat gewend zijn bij De Ron de Jong Groene Hart Cup – met een mooie beker naar huis.

DSC_0778

 

Tot volgend seizoen allemaal!

Victor

Alle uitslagen zijn staan op de site en je kunt hieronder de foto’s bekijken (klik op een foto om deze te openen en klik dan op het pijltje om de diashow te starten).

 

Reacties gesloten.