Ron de Jong Groene Hart Cup maakt zich op voor zinderende finale

Na zes spannende speelrondes zal de Ron de Jong Groene Hart Jeugdcup op 24 april haar climax bereiken. Op het Sint Laurenscollege in Hillegersberg zullen de 32 teams van 16 verschillende schaakverenigingen zich verzamelen om uit te maken wie er met de felbegeerde cup vandoor gaat. Maar er zijn meer prijzen te verdelen: in elk van de acht poules wordt er gestreden om fraaie bekers. Bovenal belooft het echter een schaakfestijn te worden, waarbij de kinderen in teamverband voor hun club uitkomen.

De Ron de Jong Groene Hart Jeugdcup is een competitie voor schakers van 10 tot 16 jaar. In teams van vier spelers spelen verzamelen zij gedurende zes speelrondes zo veel mogelijk finalepunten, die uiteindelijk de poule-indeling bepalen voor de slotavond op het Sint Laurenscollege. Tijdens deze slotavond wordt duidelijk wie er in iedere poule met de eerste prijs vandoor gaat. De Groene Hart Jeugdcup is echter meer dan het winnen van prijzen: de uitdaging, het teamgevoel en de spanning die hoort bij het schaken in teamverband zorgt ervoor dat deze kinderen vaak jaren in clubverband blijven schaken!

Tijdens de slotavond zullen de teams van Spijkenisse en RSR Ivoren Toren samen met de twee hoogste teams van de Klim Op bepalen wie er uiteindelijk met de felbegeerde wisselbeker vandoor gaat. Het belooft echter in alle acht de poules razend spannend te worden: in iedere poule zullen er op 24 april mooie bekers te verdienen zijn. Zo zullen de teams het Lansingerlandse 3-Torens in poule 4, 6 en 7 ongetwijfeld voor de eerste plaats gaan. Benieuwd hoe de zinderende finale van de Ron de Jong Groene Hart Jeugdcup afloopt? Kom op vrijdag 24 april vanaf 19:00 uur kijken op het Sint Laurenscollege in Hillegersberg.

Laurens College
Voorhout 100
3055 ES Rotterdam

Reacties gesloten.