3-Torens 1 Groene Hart team speelt in Moerkapelle

Vrijdag 13 december (jawel!) speelde 3-Torens 1 in het knusse onderkomen van Schaakvereniging Moerkapelle. Een fijne ruimte die precies groot genoeg was voor poule 4A van De Ron de Jong Groene Hart Cup. En de avond was uitstekend verzorgd. Met voor alle spelers limonade en een stroopwafel en voor de toeschouwers koffie of thee naar keuze.

De wedstrijd verliep zonder enige problemen door de prima wedstrijdleiding van Marianne. Ons team heeft goed gespeeld en ik kon van dichtbij rustig bekijken hoe dat allemaal ging. Er werd geconcentreerd gespeeld en dat leverde spannende partijen op. Zo was er een mooi dame eindspel met  ver vooruitgeschoven pionnen op bord 1, waar één misstap fataal kon zijn. Spannend en lastig om alle mogelijkheden te overzien en de tijd werd steeds minder.. Maar vakkundig en beheerst speelde onze bord 1 speler Raul zijn zetten totdat hij zijn tegenstander kon dwingen tot dameruil om in een gewonnen pionneneindspel te komen. Fantastisch!

Ook een interessante partij werd gespeeld door Florian. Het ging eerst over en weer. Soms kwam Florian voor te staan en dan, even later, zijn tegenstander. Dan weer weer Florian enzovoort. Het was echt niet te voorspellen hoe dat zou eindigen. Totdat er een eindspel op het bord kwam met allebei nog een toren en met voor Florian ook nog twee pionnen. Zo’n eindspel zou gewonnen moeten zijn, maar dan moet het nog wel gebeuren! Florian zocht naar de beste plek voor zijn witte toren. Hij wist dat hij het spel moest maken, maar het lukte niet goed om de zwarte koning en de zwarte toren de loef af te steken. Dat lukt niet door steeds schaak te geven. En op een gegeven moment, er was toen al weining tijd meer op de klokken, zag Florian iets over het hoofd en toen verloor hij zijn toren! En kort daarna ook zijn twee pionnen.

Een tip voor jeugdleider Henk: oefen eens met toreneindspelen met ongelijke pionnen!

Op bord 3 speelde Chayenna. Zij had deze avond niet echt haar dag. In één van de partijen kwam ze snel met de dame in het spel. Dat liep niet helemaal goed en dame kwam onder vuur te liggen. Even later moest de dame het doosje in. Het is duidelijk dat tegen sterkere spelers het erg gevaarlijk is om snel het meest waardevolle stuk in de strijd te brengen. Nog een tip voor jeugdleider Henk: behandel een paar mooie openingen die weer nieuwe ideeën kunnen geven aan onze spelers!

Luuk speelde een aantal gedegen partijen. Hij was goed geconcentreerd bezig. Ook zag hij goed de gevaren die zijn tegenstanders in het spel vlochten. En meestal had hij ook een tijdvoordeel aan het einde van de partij. Zo kon hij een aar mooie punten voor ons 3-Torens 1 laten bijschrijven.

Al met met al een avond met goede partijen, leermomenten en een goed resultaat. Promotie zat er niet in. Daar kwam ons team net 1 bordpunt te kort voor. De volgende speelweek is op vrijdag 31 januari. En elke nieuwe speelweek zijn weer nieuwe kansen voor 3-Torens 1 🙂

Reacties gesloten.