HSB Grand Prix 7

Wanneer

31/05/2015    
12:00 am

Evenement type

Nadere informatie volgt nog. Deze informatie is ook te vinden op de site van de HSB:

Ook deze toernooien zijn een echte aanrader want je wordt op speelsterkte ingedeeld. Daardoor is er altijd een kans om te winnen!


Het HSB Grand Prix seizoen telt 8 toernooien op zaterdagen of zondagen en worden ’s middags verspeeld. Er doen meestal meer dan 100 spelers mee.

GP Datum Organisator Plaats
7 zo 31 mei 2015 Rijswijk Delft
8 zo 5 juli 2015 DSC Delft

De opzet:

Er wordt gespeeld in zeskampen. De HSB-ratings (3-Torens spelers hebben geen HSB rating maar een KNSB Jeugdrating. Deze svp vermelden bij het aanmelden en aangeven dat het een KNSB Jeugdrating is ) zorgen voor een goede indeling. Iedereen zit in een groep met kinderen die ongeveer net zo goed kunnen schaken. In de lagere groepen wordt er zonder klokken gespeeld en speelt men 2x tegen elkaar.

Voor wie Voor iedereen die schaken een leuke sport vindt en geboren is na 1992. Er zijn aparte groepen voor schoolschakers, beginners en kinderen vanaf 7 jaar.
Opzet Er wordt op zaterdagmiddag van 13 tot 17 uur gespeeld. De deelnemers worden in groepen van 6 naar sterkte en leeftijd ingedeeld. In elke groep zijn er drie prijzen te verdienen.
Grand Prix Per toernooi zijn er naast prijzen Grand Prix punten te verdienen. Van elke speler worden de beste vijf (van de zeven) toernooien meegeteld voor het klassement. In dit algemeen klassement zijn ook prijzen te verdienen.
Systeem Iedereen speelt tegen even sterke tegenstanders in groepen van 6. De bedenktijd is 20 minuten per persoon per partij. In de lagere groepen wordt er 2x tegen elkaar gespeeld zonder klok.
Prijzen In elke groep zijn drie prijzen! Bij gelijk eindigen op de derde plaats zijn er troostprijzen voor de niet-prijswinnaar. Wie 2x in één seizoen een troostprijs verovert, wordt extra getroost met een klein taartje. In de Formule 1 groepen zijn er geldprijzen van 10, 5 en 5 euro.
Kosten Meedoen kost € 5,00 en daar krijg je dan ook nog een drankje voor.

 

Reacties gesloten.